ARTIKEL ZONDER GEWELD...

15-12-2012 19:12

 

                                      Zeer triest de gebeurtenis in Almere.

           Er staat iemand te vlaggen gewoon omdat hij het leuk vindt...

                           spelers en speelsters van het s.c.Groessen C4 team...

                                          laat dit jullie nooit overkomen!!!!

 

                           Onze gedachten gaan uit naar de naasten van ''de Grensrechter''

                                            Richard Nieuwenhuizen... 41 jaar...

 


Richard Nieuwenhuizen overleden

 

copyright: fam Nieuwenhuizen


Met groot verdriet geven wij kennis van het overlijden van BuitenBoys grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Hij is maandagmiddag 3 december om 17:30 overleden in het ziekenhuis van Nieuwegein in het bijzijn van zijn familie. 

BuitenBoys wenst de familie veel sterkte met dit verlies.

 

Crematie Richard Nieuwenhuizen

 


 

Lieve Xandra, Jamie, Alain en Mykel, Familie, Vrienden en genodigden,

Machteloos en verslagen voelen wij ons. Hoe heeft dit kunnen gebeuren ?  Deze vraag hebben wij ons bij de Buitenboys de afgelopen week ontelbare keren gesteld.

Een enthousiaste voetbalvader, die zich altijd vol overgave vrijwillig voor de club en met name het elftal van Mykel heeft ingezet, is er niet meer.

Wie had ooit kunnen bedenken dat een voetbalwedstrijdje tussen twee jeugd teams, zo een dramatisch einde zou krijgen.

Bij een wedstrijd die ogenschijnlijk normaal verloopt en in een gelijkspel eindigt is het totaal onbegrijpelijk dat kinderen van 15 en 16 jaar in staat zijn om na afloop van de wedstrijd zoveel geweld te gebruiken tegen een grensrechter, dat deze het uiteindelijk met de dood moet bekopen.

Er hoort geen agressie of geweld te worden gebruikt op of rond een voetbalveld, sterker nog bij geen enkele sport. Toch is dit Richard overkomen en uiteindelijk ook noodlottig geworden.

Hoe heeft het zo vreselijk mis kunnen gaan? ligt het aan de opvoeding? Komt het doordat er tegenwoordig geen enkel respect meer is ? Worden de kinderen van tegenwoordig geen normen en waarden meer bijgebracht ?

Het juiste antwoord is moeilijk te vinden maar van één ding zijn wij wel overtuigd, het is geen voetbalprobleem maar een maatschappelijk probleem, waar wij met z’n allen verantwoordelijk voor zijn.

Uit de massale opkomst bij de stille tocht van gisteren, de 10-duizenden twitterberichten, de duizenden e-mails en de wereldwijde media-aandacht kan worden opgemaakt dat er veel meer mensen zijn die hier zo over denken en vinden dat hier echt iets moet veranderen.

Wij zullen met z’n allen heel hard moeten werken om daadwerkelijk verandering te krijgen in het respectloze en onbeleefde gedrag in onze maatschappij. Wij als volwassenen moeten hierbij het voorbeeld zijn voor onze jeugd.

Als club zullen wij nog meer gaan letten op het gedrag en het verbale geweld van spelers, leiders en trainers, maar ook zeker op het gedrag van de ouders langs het veld.

Wij krijgen Richard hier niet mee terug, maar wij hopen intens dat zijn dood niet voor niets is geweest en een keerpunt zal worden en dat hij een symbool wordt voor een nieuwe voetbalcultuur. Één zonder geweld.

Laten we er samen voor zorgen dat het nooit meer zo ver komt, dat zijn wij verplicht aan Richard, dat zijn we verplicht aan het voetbal, dat zijn we verplicht aan onze kinderen en dat zijn we verplicht aan onszelf.

De hele week is er bij de voetbalclub voor iedereen die jullie wilde steunen en een hart onder de riem wilde steken gelegenheid geweest om iets in het condoleanceboek te schrijven. Dit boek zal ik zo direct aan jullie overhandigen.

Wij wensen jullie namens iedereen van SC Buitenboys heel veel sterkte toe in de komende tijd en zullen jullie daar waar nodig is zo veel mogelijk steunen en helpen.

En zoals Alain gisteren al zei “In Nederland heeft Zinloos geweld nooit het laatste woord”.


Rob Mueller

Namens bestuur, kader, leden, trainers, leiders en vrijwilligers

van SC Buitenboys

 

Stille tocht

 


 


 

Wij willen alle deelnemers aan de stille tocht voor de Buitenboys grensrechter Richard Nieuwenhuizen intens bedanken voor hun aanwezigheid.