SCHEIDSRECHTERSCURSUS C4 SPELERS(ZAT 27 APRIL 2013)

27-04-2013 10:38

 

 

We staan met z'n allen niet altijd stil bij het wel en wee van scheidsrechters.Sinds het seizoen 2010/2011 is bij SC Groessen het scheidsrechtersproject ingevoerd met als eigenlijke doel spelers bewust te maken van wat er leeft bij scheidsrechters.Een aantal eerstejaars spelers uit ons team zijn een tijdje geleden uitgenodigd om deel te nemen aan het scheidsrechtersproject binnen onze club.Tijdens de cursus zullen de spelers ervaren hoe moeilijk het is om scheidsrechter te zijn. Door de cursus hopen we dan ook dat er meer respect voor scheidsrechters zal ontstaan.

 

Na 2 cursusavonden die door de KNVB verzorgd werden en waarvan ik alleen maar positieve geluiden heb gehoord was het vandaag voor de deelnemers een toch wel spannende dag.Voor het eerst in hun leven was het aan de spelers uit ons team om een wedstrijdhelft in goede banen te leiden...

 

Na het tellen van het aantal spelers in het veld klonk het eerste fluitsignaal.Pim,Levi,Tomas,Stijn,Martijn en Wes stonden al vroeg op het veld vandaag en wat ik er van gezien heb is dat het prima verliep.Eigenlijk waren er alleen maar positieve geluiden te horen,niet alleen van de deelnemers maar ook van de mensen van de scheidsrechterscommissie.Met de vermelding dat deze mensen veel tijd en inzet steken om elke week maar weer genoeg scheidsrechters op de velden te krijgen(dat kan niet genoeg gezegd worden)

 

Als ik terugkijk naar de beleving van de spelers uit ons team vandaag heb ik het gevoel dat er wellicht een aantal van het kaliber Björn Kuipers,Bas Nijhuis of Pieter Vink bij zitten. Erg leuk om te zien!!!!

 

Gr,Ron