ZÈÈR SPANNENDE DERBY C4 TEAM - DVV C6(1 DEC.2012)

24-02-2013 10:53

De laatste wedstrijd in de najaarscompetitie 2012\2013 stond vandaag(1 Dec 2013) als inhaalwedstrijd op het programma.De derby tegen DVV is altijd een beladen duel maar vandaag was er voor de neutrale toeschouwer een zeer vermakelijke en spannende wedstrijd te zien.DVV moest namelijk winnen om kampioen te worden...

Het C4 team zat de laatste wedstrijden in een neerwaardse spiraal.Er was weinig beleving, vechtlust en voetbal te zien de afgelopen 3 tot 4 wedstrijden.Hoe zoiets erin sluipt is vaak niet te verklaren en voor ons als kader vreselijk om te zien maar bovenal slecht te verteren omdat we weten dat we veel beter kunnen.Deze wedstrijd tegen DVV moest dan ook het keerpunt worden....

Vandaag heb ik het team vòòr de wedstrijd proberen bewust te maken van het feit dat,als we dat als team willen, aardig kunnen voetballen en een kampioen in wording niet zomaar kampioen hoeven laten worden.

De spelers werden vandaag stil nadenkend, en naar het blijkt de wil om het met z'n allen te willen terug te hebben gevonden.

Vanaf minuut 1 was het team er weer en was er behalve redelijk voetbal ook nog eens ouderwetse vechtlust te zien.We boden tegenstand en waren met vlagen brutaal waardoor DVV niet echt in het spel kwam.Fysiek was de tegenstander van vandaag de meerdere maar het C4 team liet zien dat het wel degelijk een balletje kan trappen en dus slim kan zijn.Al in de eerste helft begon het gemopper bij DVV.In de rust iedereen erop attent gemaakt dat DVV op weg was naar de slachtbank en dat het team er weer is!

De tweede helft was het C4 team de betere ploeg met mooi opbouwend voetbal.Goede balaannames,de goede kant opendraaiend en veel goede passes maakte het voetballen voor ons veel eenvoudiger en DVV had daar veel moeite mee.Onze trainingen begonnen zeker in deze wedstrijd vruchten af te werpen.Na een mooie aanval en hard werken van onze kant kwam de beloning...een mooi tegendoelpunt.Door een froemelgoal van DVV raakten we niet in paniek en bleven we voetballen.Dit resulteert in een nog spannender wordende wedstrijd.DVV ging harder voetballen waardoor Stijn en Raoul uitvielen.We bleven scherp en Tim schoot een vrije trap vanaf een meter of 18 er mooi in.Het werd stil aan de kant van DVV en als ons 2e doelpunt wat eerder was gevallen had het een nog mooiere Zaterdag kunnen worden.Eindstand 2-3 van een toch wel sportieve wedstrijd.

Complimenten waren er veel vanaf de DVV kant voor ons team en iemand zei;''Jullie hebben het ons zeer moeilijk gemaakt en er had voor jullie nog meer in gezeten''.En nog iemand anders zei;Een lekker team hebben jullie!.Deze complimenten komen echt van de tegenstander.

De wedstrijd van vandaag is het keerpunt van onze neerwaardse spiraal geworden.We hebben het beste tot het laatste bewaard!!!

Namens Piet,Marc en mijzelf(Ron)....Complimenten voor het hele team!!!Dit was zonder twijfel de beste wedstrijd tot nu toe en geeft goede moed voor de tweede helft van het seizoen.